Smith and Wesson M340PD .357 Magnum

Ez aztán a kemény élmény! A 400 gramm alatti tömegű revolverből 10,2 grammos lövedékű .357 Magnum full töltetű lőszert lőni embert próbáló feladat. Az önvédelemre legpraktikusabb tokkialakítású (Centennial) Model 340 PD (=Personal Defense) műszakilag igazi csúcsteljesítmény, azonban lőni vele igazi kínszenvedés.

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

A revolver tokja alumínium-szkandium ötvözet, a dob titán, innen az AirliteTi-Sc jelölés a gyártó nomenklatúrájában.

A csőbetét természetesen acél, csakúgy, mint a flame-shield, amely a tok csőfar feletti részét védi a lángoktól.

A tesztfegyveren levő Hi-Viz fénygyűjtő irányzék a gyakorlatban kiválóan látható volt, és a minimális csőhosszhoz és a borzalmas hátrarúgáshoz képest eglszen tűrhetőeket lehetett vele lőni.

A kis 5-lövetű .38 Speciallal még elviselhető volt, de úgy sem élvezetes, de .357 Magnummal egyenesen fájdalmas szenvedés volt minden egyes lövés. Hiába a gumimarkolat, hiába az aránylag magasan lehetséges megfogás, véresre csapdossa a hüvelyujjamat a dobnyitó. De ezt ennél a szériánál már megszoktam.

És igen, voltam akkora állat, hogy egy kézzel (ballal) is kipróbáljam…

A zárt tokszerkezetes, belső kakasos csak revolverező megoldás egyszerű, bolondbiztos, de kezdőknek mégsem ajánlható ez a revolver. Még haladóknak se nagyon, mert egyszerűen a szükséges rengeteg gyakorlás nem abszolválható a fizikai fájdalom okán.

Vélemény, hozzászólás?