Keserű Godfather-19M TACTICAL gumilövedékes puska

Keserű Godfather-19M TACTICAL gumilövedékes puska

 

A Keserű Művek éles török sörétesekből átalakított Godfather-19M gumilövedékes betétcsöves muzeális lakásvédelmi puskáiról már forgattunk videókat (lásd: http://www.kaliberinfo.hu/fegyvervideok/godfather-19m-gumilovedekes-muzealis-hatultoltos-puska/ ). A mostani anyagban a lakásvédelemre talán leghasznosabb “Tactical” kivitelét mutatjuk be, ez a nem hivatalos név egy olyan török sörétest takar kiindulási fegyverként, melynél nem fa, hanem masszív, mattfekete műanyag az ágyazás, és a csőfar tetején és a csőtorkolati szakasz alatt is szereléksíneket találunk. Ezekre red dotot, lézert, fegyverlámpát szerelhetünk könnyedén, de már a fénygyűjtő szálas célgömb és a nézőke megléte is könnyebbé teszi a célzást stressz alatt.

A videóban fekete 17,6 mm-es gumit azért próbáltuk ki, mert ez pillekönnyen betölthető, biztosan nem ég át, gyakorlásra alkalmazható, de mivel nem tömít rendesen, így lényegesen gyengébb, mint a gyártói javaslat névleges 18 mm-es (kb. 19-19,3 mm-es) gumilövedékek, amelyek közül a fehér és a piros színű is tesztelésre került. Nekünk pirossal tűnt erősebbnek (100-120 joule az átlagos teljesítmény Geco 9 mm R Knall riasztóval). A szóráskép 7-8 méteren még kifejezetten jó, de 10-12 méter táján felnyílik, és ott már csak a mellkas méretű célra lehet biztosan lőni. Nem mintha az nem lenne teljesen elégséges tipikus lakásvédelmi szituációban.

(A típus jelenleg nem kapható, és a forint mélyrepülése miatt kétséges, hogy az alapfegyverek beszerezhetőek lesznek-e még valaha is úgy, hogy a magyar fogyasztónak kifizethető áron kerülhessenek forgalomba.)

 

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.