Umarex HK MP7 légpuska

Umarex Heckler und Koch MP7, 4,5 mm diaboló, 1-löv.

 

Amint arról már korábban is írtunk, az élethű külsejű, többlövetű CO2-os légfegyverek után pár éve megjelentek a klasszikus csőletörős, rugós-dugattyús légfegyvereket izgalmasan felöltöztető hobbi-légfegyvermodellek. Ezek közé sorolható az Umarex távol-keleten gyártatott Heckler und Koch MP7 alakú légpuskája, illetve testvérmodellje, amelyet Mini UZI-nak öltöztettek fel.

A Bundeswehr (gyk: nem bundás vér, hanem a német hadsereg:-))) 4,6×30 mm-es PDW-jét (Personal Defence Weapon) megszemélyesítő fegyver egy teljesen klasszikus lövés közben sűrítő, ütődugattyús, csőletörős egylövetű légpuska, jórészt acélépítéssel, arra kívülről ráhúzott műanyag héjjal. Klasszikus 4,5 mm-es diabolót lő, huzagolt csőből, szigorúan 7,5 J alatti csőtorkolati energiával.

A fegyver kihúzható válltámasz tartozik, mint az igazinál, de ez itt sajnos kissé lötyögős. Az igazihoz hasonló a rengeteg szereléksín is, cserébe viszont nincsen semmilyen mechanikus irányzék az alapárban, mi is gagyi kínai távcsövet pattintottunk fel rá, gagyi szerelékkel, ami néha bizony elcsúszkált lövés közben, így lehet, hogy 10 méteren nem is én rontottam el, hanem az csúszkált, de utána azért meghúztam jobban.

Ami nagyon nem élethű, az az egyáltalán nem mozgatható biztosító-tűznemváltó (nyilván nemcsak azért, mert nem tud sorozatot lőni, de még gyorsan kettőt sem egyáltalán), ehelyett egy biztosító tolóka van az elsütőbillentyű tövénél. A fegyver sütése hosszú és nem túl lágy, de alapvetően hozzá lehet szokni, és amire ezt használni fogják (sörösdoboz, kertvégében taktikailag felszámolva) arra teljesen használható. A 20 méteren 200 forintosnál alig nagyobb szórás (első próbálkozásra) ettől kategóriától teljesen elfogadható, 10 méteren meg 5-ből 4 lövés egybeszakadt.

Igazából az egész szerkezetet annak tükrében kell értékelni, hogy:

a, ezerszer izgalmasabban néz ki, mint nagyapáink Szláviája (bármelyik)

b, 150-200 euró között meg lehet vásárolni szinte bárhol Európában, ami szinte már csak nekünk, magyar alattvalóknak nem aprópénz.

c, ahhoz képest viszont egész masszív, jópofa, szórakoztató holmi.

 

Köszönjük a tesztfegyvert a www.onvedelmibolt.hu üzleteknek!

 

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.