Taurus M85 Ultra-Lite Titanium .38 Special – az ideális önvédelmi…

…lenne egy boldogabb történelmi fejlődésű országban, a tengerentúlon, tehát például Komarnoban vagy Sturovoban. Ugyanis ez tipikusan az a fegyver, amit egyszerűsége folytán egy idióta is kiválóan tudna kezelni (lásd a videóban a sokszor elhangzó név). Ugyanakkor olyan kicsi és könnyű, hogy észre sem vesszük ha nálunk van napi 24 órában, heti hét napon.
A .38 Special pedig azért elég jó stophatású lőszer – megfelelő lövedéktípussal, lásd zselatinos videó.

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

Külsőre eléggé furcsa látványt nyújt a hosszúnevű brazil, hiszen a titán dob és a csőköpeny mattszürke, míg az alutok fényes fémszínű. A kakas felhúzófelülete meg hiányzik, hiszen az elsütőszerkezet az önvédelemre legpraktikusabb DAO (csak revolverező).

Amint látható, a rövid cső, a fix irányzék és a DAO sütés ellenére is gond nélkül mellkasnyi szórás hozható össze 25 méterről, sőt az a fickó, akinek nem emlékszem a nevére, az kifejezetten jót is tudott vele lőni.

No persze 25 méter az már nem önvédelem, 10 méterről pedig láthatóan remek kis lyukkártyát tudtam a cél mellkasából csinálni magam is.

A hátrarúgás kifejezetten jól uralható, talán ebben a kompenzátorfuratoknak is van némi szerepük. 5 lövés pedig azért az esetek többségében kihúz a sz.arból.

Összefoglalva tehát: a kis brazilt gondolkodás nélkül elfogadnánk és hordanánk is. Árban azért a drága titán miatt feljebb van, mint acélos társai, meghaladja a 200 ezer forintot.

Vélemény, hozzászólás?