Mossberg 500 pump-action sörétes – American Life

A pump-action (magyarul előágyszán ismétlő) sörétesek az amerikai nép nemzeti fegyverének tekinthetőek. Sőt, kifejezetten a dolgozóosztály, a proletariátus munka- és védelmi eszközei. A Remington 870, a Winchester Defender, vagy a videónkban szereplő Mossberg 500-as széria mind nagyon hasonlóan működnek egymáshoz, közös jellemzőjük az egyszerűség, robusztusság, nyers kidolgozás, és nagyfokú megbízhatóság. Legfontosabb azonban, hogy használatuk azonnal mosolyt csal a felhasználó arcára – ezért is, a műszaki információkon túlmenően alapvetően az életérzésre helyeztük a hangsúlyt ezen kétrészes videóban.

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

A puska maga egy nagyon alapkivitel, 12/76-os kaliberben 5+1-lövetű, cylinder-furatú fegyvercsővel.

Ebben a részben készül egy kolumbiai zöldségsaláta, valamint leküzdjük a folyékonyfém Terminátort (Sarah Connor volt az anyám…:-)), nomeg a pálinkafőzésben zavart okozó ATF ügynököket.

Ezeknél fontosabb persze, hogy az ilyen elven működő sörétesek felépítését, üzemeltetését is bemutatjuk, különös tekintettel arra, hogy a Mossberg biztosítója mennyivel ergonómikusabb a több gyártó termékeinél.

A videóból megismerhető az is, hogy kell tisztításhoz szétszerelni ezt a fegyvert. Ehhez persze segédeszköz is kell, jelen esetben az asztalon heverő golyóstoll lesz az.

A következő részben majd az asztalon levő alkatrészkupac egyes tagjainak feladatával ismerkedünk, és a lótolvajok leküzdése sem maradhat el!

Vélemény, hozzászólás?