Keserű Home Defender – PROTOTÍPUS

18 mm-es gumilövedékes muzeális lakásvédelmi fegyver, 12-lövetű óriási forgódobbal, 9 mm R Knall kivetőtölténnyel. 80-120 joule torkolati energia. Acéltok, acél szerkezetk, alu dob.

Előrebocsátjuk: EZ EGY PROTOTÍPUS, nem sorozatgyártmány! Ha a terméken néhány módosítást eszközölnek, akkor gyakorlatilag mindent tarolni fog a piacon, maga nemében világelső lehet, még szerelt lőszeres 12/35-oskent is.

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

Meglátásaink a kipróbálás alapján:

Pozitívumok:
– nagyon masszív, “full acélos feeling”
– elfogadható, biztonságosan kemény sütés
– valóban veszélytelenül lefeszteleníthető
– 7 méteren 25 centi alatti 5 lövés szórásköre
– nagyon gyorsan lehet vele ismételni, de sokkal gyorsabban lehetne, ha lenne válltámasza
– ereje brutális, műanyagtámlás irodai szék támláját szövet felől behatolva átüti 3-4 méterről. Vizespalack szétlövés…a videó magáért beszél
– zsírozott golyóbis hüvelykujjal benyomható a dobba

Negatívumok:
– Nagyon nehéznek érződik, sokkal többnek, mint 3,2 kg (mint kiderült: dobbal együtt inkább 4,5 kg)
– VÁLLTAMASZ KELL RÁ!!! Már 10-12 méterről nem lehet mellalakon tartani igazán a lövéseket a stabil feltámasztás hiányában. Akár egy vaslemezből hajlított primitív megoldás is jó lenne!
– előagy (lakkozott fa) CSÚSZÓS!!!
– a forgódobba a karóra szíja beleakad pump-action közben! Én feltétlenül javasolnám az áttérést mellső, “hátranyilazott” pisztolymarkolatra.
– a tárkioldó kerülhetne hátrébb, a sátorvas közepetájára

A feltárt hiányosságok orvoslására – még a sorozatgyártás megkezdése előtt – ígéretet tett a gyártó, meglátjuk. A Home Defender megjelenése a 2010-es Fehovára van ígérve, kb. 70 ezer forint magasságában.

A képek közt megtekinthető már a Home Defender módosított, második prototípusa, számos, általunk javasolt változtatással!

Vélemény, hozzászólás?