Grand Power STRIBOG RSR9A2 9×19 mm Luger öntöltő karabély 1. rész

STRIBOG 9×19 mm

 

A Kaliber 2020 Évkönyv elején díszelgő dögös szlovák pisztolykaliberű karabélyt mutatja be kétrészes videónk. A Grand Power forgócsöves műanyagtokos pisztolyaival lett sikeres, de tevékenységük az utóbbi évtizedben sok egyéb fegyverfajtára is kiterjed, a STRIBOG is kifejezetten sikeresnek tekinthető, van belőle sokféle hosszúságú (pl. pisztoly is), az itt látható félautomata változaton túl sorozatlövő is, valamint a szabad tömegzárasok mellett van görgős késleltetésű modelljük is. A tesztben a hosszú csövű RSR9A2 szerepel, mely alumínium felső- és műanyag tokalsórésszel bír, szabad tömegzáras.

Nagy előnye a típusnak teljes kétkezesség, de az ergonómiát nagyban javítja, ha a gyári behajtható válltámaszt lecseréljük egy betolható M4-jellegűre. Amit még negatívumként felrónék az a saját műanyagtestű tár, amely semmi mással nem kompatibilis, és a tárajkak aránylag sérülékenyek.

A teszt során 400 lövés körül adtunk le, mindössze pár kivetési hibát tapasztaltunk, és nagyon pontosan és gyorsan tudtunk lőni vele, kifejezetten szórakoztató volt.

FOLYTATJUK!

 

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.