Grand Power Q100 forgócsöves és strikeres pisztoly

Grand Power Q100 és forgó csöve

 

 

A szlovák Grand Power K100 sorozatú külsőkakasos DA/SA elsütőszerkezetű pisztolyairól többször is írtunk és forgattunk, a kakasnélküli, űtőszeg típusú elsütőszerkezettel (SA) szerelt Q100-at pedig a Kaliber 264. (2020. április) számában mutattuk be részletes cikkben.

A műanyagtokos pisztoly teljesen kétkezes, cserélhető markolatpanelekkel, nincs manuális biztosítója, de van paszsív ütőszegbiztosítása és billentyűbiztosítója is. Tesztfegyverünkben gyári sportelsütőszerkezet kapott helyet, ami szitne már ijesztően könnyen elsül, így elsősorban sportcélra javasolt ez az alváltozat.

A fegyver kiválóan működött, rendkívül könnyen uralható gyors tüzelésnél is, pontos, ergonómikus fegyver. Amíg nem akarjuk szétszedni, mert az és az összerakás bizony felettébb szokatlan, és könnyű elrontani. Másik kritikánk, hogy ma már a 15-nél egy full size 9 mm Luger műanyagtokos szolgálati jellegű pisztolynál nagyobb tárkapacitást szoktunk meg.

Ettől függetlenül, a műszaki különlegességek iránt nyitott, műanyagtokos pisztolyban gondolkodó dinamikus sportlövők számára a 300e alatti árával kifejezetten kipróbálásra, megfontolásra érdemes darab lehet a Q100.

 

Köszönjük a tesztfegyvert az importőr Steiner Scenics fegyverszaküzletnek!

 

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.