Glock 44 .22 LR pisztoly 1. rész

Glock 44 .22 LR pisztoly

 

A maga nemében egyedülálló hibrid műanyag-acél szános .22 LR Glockról a Kaliber 267. (2020. július) számában részletes cikket olvashattak, az online Kaliberinfo felületünkön pedig egy rövid mini-tesztcikket (http://www.kaliberinfo.hu/cikkek/mini-tesztcikk-glock-44-22-lr-a-muanyagszanos-huszonkettes/), most mozgóképes verziónk következik. A teszt során 8-féle lőszerrel 300 lövés felett adtunk le végül, és csak kétfélével voltak gondjaink.

A Glock 44 legfontosabb előnye, hogy külső mérete, kezelése, sütése, irányzékképe, részleges szétszerelése pontosan megegyezik a szolgálati és önvédelmi célra népszerű Glock 19 (9×19) és G22 (.40 SW) Gen5 pisztolyokéval, így ideális gyakorlófegyver azokhoz. Egy helyen hibdázik: jóval könnyebb, csupán fele tömegben. Illetve a tárkapacitás csupán 10 darab – de úgyis lesz előbb-utóbb nagyobb kapacitású aftermarket tár.

A fegyver a klasszikus előfeszített strikeres Safe-Action elsütőszerkezetet kapta, de természetesen a kis teljesítményű lőszer okán csupán szabad tömegzáras. De a részleges szétszerelésről és belsőségekről majd a második részben!

FOLYTATJUK!

 

Köszönjük a tesztfegyvert és lőszereket az importőr www.glock.hu -nak!

 

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.