Bavarian Tactical Systems BTS-15 9×19 mm Luger pisztolykaliberű karabélyok 2. rész

BTS-15 9×19 mm Luger PCC

 

Szokásunk szerint most is a videó 2. részébe kerültek a belsőségek, vagyis a fegyver részleges szétszerelése és műszaki megoldásainak vizsgálata – de persze lövünk is közben, mert felettébb szórakoztató holmi ez a BTS-15 Glock-tárakkal és pisztolykaliberben is.

A lower-upper kettészedés az ismert módon történik itt is (rugós stiftek), de belül már nem találunk forgózárfejet és azok bereteszélésre szolgálaó ellenpárjait sem a csőfarban, hiszen a kis teljesítményű pisztolylőszer okán csak szabad tömegzáras a fegyver. A zároláson túl a legkomplexebb feladat megoldani, hogy a Glock-tárakkal is hibátlanul működjön – ebben a tárfészekbe tolt Stern Defense betét a megfejtés, ezt is meg lehet tekinteni a videóban.

A 9 mm Luger lőszerek nagyon széles lövedéktömeg-variációkban elérhetőek (6-10 gramm között) – nem ugyanakkora impulzussal hatnak a zárra, így a megbízhatóság érdekében finomhangolás szükséges. Itt a 8 gramm alatti lövedékekhez egy könnyebb, a 8 g felettiekhez egy nehezebb buffert kell beépíteni a helyretoló rugó és a zár közé. Nem kell megijedni, mindkettő jár a fegyverhez, és másodpercek alatt cserélhető.

A két, még szinte prototípusfázison alig túljutott fegyverrel olyan 150 lövést adtunk le, egy csőretöltési hibától eltekintve tökéletesen működtek – de arra figyelni kell, hogy az aftermarket tárak nem egyformán szorulnak a tárfészekben.

 

Köszönjük a tesztfegyvert a Bavarian Tactical Systems-nek!

FOLYTATJUK!

 

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.