Arex Delta Gen2 9 mm Luger pisztolyok

Arex Delta Gen2 M-size 9 mm Luger 15+1

 

Leegyszerűsítve persze ez egy szlovén Glock, de sok dologban eltér az osztrák eredetitől, ezeket részletesen kivesézzük a videóban. Az Arex fegyverei közül a Rex Zero1 pisztolyról már forgattunk videót 2015-ben (és Kaliber címlapon is volt), a Delta Gen2-ről pedig a Kaliber 290. (2022. június) lapszámunkban olvashatnak részletes írást.

Hogy miért Gen2? Mert a designerek túlzásba vitték a szögletes modern designt, ami ugyan tényleg jól néz ki, de a pengeéles vonalak egy markolaton felettébb kényelmetlenek voltak. De ez a második generációra eltűnt és rendkívül kényelmes lett a fogás, ami a 4 panellal testre szabható. A Delta pisztolyok nagyon szépen követik a G19/G17/G19X méreteit, de érezhetően laposabbak azoknál – ugyanakkora tárkapacitások (9 mm Luger 15/17/17, opcionálisan +2) mellett. Nyilván itt a tárak acéltestűek.

A teljes kétkezesség pedig a Gen5 glockokat idézi, de annyival többet tudnak a szlovének, hogy a tárkioldó nem átszerelhető, hanem bármely oldalról nyomhatjuk.

A 3-féle lőszerrel tesztelt pisztolyok kifejezetten könnyen uralhatónak és jó szórásúnak bizonyultak, de sajnos a sütési érzet nem volt egyforma, ami a minőségbiztosítás bizonytalanságára utal. De ez is igazából csak a precíziós lövészetnél érződött csak. Mindkét tesztfegyver tökéletesen megbízhatóan működött a 150 lövés alatt.

Árukat tekintve pedig kifejezetten kedvezőek, a konkurens műanyagtokos hasonló jellegű pisztolyok árai alatt megvehetőek (2023 első hónapjaiban 270 ezer Ft alatt picivel).

 

Köszönjük a tesztfegyvereket a debreceni Tactical Kft.-nek!

 

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.