Alfa M020P 9 mm PAK és 9 mm R Knall gázrevolver

Alfa M020P 9 mm PAK és 9 mm R Knall, 6-lövetű

 

Az Alfa is elkészítette a 9 mm PAK gáz- és riasztópatronokat tüzelni képes gázrevolverét, az M020P-t. Itt ugyanaz az alapmegoldás, mint a hasonlóan “vegyestüzelésű” Ekol Viper, Lite és Zoraki R1 egyes kiviteleinél, tehát a töltényűr mélysége olyan, hogy a peremes 9×17 mm R Knall (.380 R Blanc) mellett az öntöltő gázpisztolyokba való 9 mm PAK (9×22) hornyos, perem nélküli patront is be tudja fogadni. Az ejektor természetesen csak a peremes hüvelyt tudja kitolni, de a 9 mm PAK simán kiesik gravitációs úton.

Az egésznek az a lényege, hogy mivel lassan 10 éve nincs megbízható CS töltetű revolver gázpatron, így újra lehet ezekkel a fegyverekkel PV-CS vegyestárazást végrehajtani, így a támadó mindkét fajta hatóanyagból szépen kaphat duplázáskor.

Az Alfa M020p gyakorlatilag éles minőségű (kiváló sütésű acél elsütőszerkezet, acél dob, acél tűzfal, acél csőbetét, acél rakétalövő toldat) gázrevolver, így ne csodálkozzunk, hogy közel egy éles .38 Special testvérének az árát kell érte otthagyni a fegyverboltban!

 

Köszönjük a tesztfegyvert a www.onvedelmibolt.hu -nak!

A gyártó oldala: www.alfa-proj.cz

 

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.