Walther CSP .22 LR sportpisztolyok – 2. rész

Walther CSP Dynamic, .22 LR, 10+1

 

Folytatjuk a Walther régi-új kiskaliberű sportpisztolycsaládjának,a CSP-nek (Classic Sport Pistol)-nek a bemutatását.

Ebben a részben megismerhető a részleges szétszerelés, ami alapvetően egy Walther PP-ről lehet ismert, de itt a csőcsúly műanyag házának – szerszámot igénylő – leszerelése bonyolítja a helyzetet. (Szerszám egyébként ehhez jár hozzá a gusztusos, masszív hordkofferben.)
Abszolút nem érezhető, de ebben az árfekvésben picit pszichikailag zavaró a műanyag elsütőbillentyű. Zavaró még, hogy a szán hátsó sarka kissé túl hegyes és magasan megfogva a markolatot, bizony néha beleér a lövő kezébe.

Lövünk a .22 LR CSP-vel kétféle kommersz lőszerrel pontot is, ahol észlelhető, hogy nem a fegyver mechanikus szórása, hanem a lövő képességei jelentik itt a korlátot – de azért gond nélkül menne egy pontlövőbb jellegű minősítés is velük első kézbevétel után is.
Gyors, dinamikus lövészet nagyon jó móka vele, de a gyorsabb tárcseréhez jó lenne, ha némileg tölcséresre képezték volna ki a fa markolathájat tárfészek szakaszát.

Összességében – nem magyar fizetésekhez mérve – ez egy reálisan árazott, nagyon kellemesen használható, jól elkészített, komoly belépő szintű sortpisztoly-család lett.

 

Köszönjük a tesztfegyvereket a Magnum Vadászboltoknak!

 

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.