IWA2024 Pisztolyok és revolverek – 4. rész

IWA2024 pisztolyok és revolverek 4.

 

Ez 2024-es IWA maroklőfegyveres újdonságokat bemutató sorozat utolsó része, úgyhogy majd a hosszú lőfegyverekkel folytatjuk a következőekben.

De ebben a részben még rápillantunk a Smith and Wesson frissebb modelljeire, melyek azonban csak a kiállítás 3. napjára érkeztek meg, az első két napon töküres volt a stand. Mert valami adminisztrációs gondjuk támadt a német vámosokkal. Nem mintha a 10 mm AUTO vagy az 5,7×28 mm-es, esetleg a .22 Magnum öntöltő pisztolyaik túl sok relevanciával bírnának a mi piacunkon.

Ahogy ez már várható, ebből a részből sem maradhattak ki a törökök, lásd például a Beretta/Stoeger új mikrokompaktját. De van igazi Beretta is benne, az M80X, mely 9 mm Browning Short kaliberű M84/85 sorozat modernizált utódja. Nagyon finom és drága holmi.

Egyik nagy kedvenc ebből a részből a Kimber alutokos DAO .38 Special hatlövetű snubbie revolvere a K6XS, míg a lekicsinyített, kétsoros táras KDS9c az M1911-fanoknak jöhet be.

Műszakilag talán legérdekesebb a csődbe ment Hudson H9 feltámasztása, a Daniel Defense H9, a sátorvas elé helyezett helyretoló szerkezetével és inverz elhelyezésű elsütőbillentyűjével.

Folytatjuk!

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.