Umarex T4E HDS68 paintball/pepperball marker

Umarex HDS68

 

Az Umarex T4E (vagy RAM) sorozatába tartozó HDS68 paintball/pepperball/gumilövedék-kilövő “lakásvédelmi” eszközről a kaliberinfo.hu-n és a print Kaliber magazinban is jelent meg részletes tesztcikk, most pedig videóban is bemutatjuk az eszközt.

ONLINE elérhető cikkünket lásd: http://www.kaliberinfo.hu/cikkek/umarex-hds68-mini-tesztcikk/

A HDS68 (Home Defence Shotgun) egy kétlövetű, lenyitható csövű “lupara”-formátumú festéklövő fegyver (15 joule a jogszabályi korlát, eszközünk 12-13 J-nak lett mérve a PKLV által). 12 grammos CO2-patronról üzemel, melyet az aktuális használat előtt egyetlen ütéssel szúrhatunk ki, helyezve az eszközt nyomás alá. Így egy mozdulatra vagyunk csak a tűzkészségtől.

Negatívum, hogy a 2 lövés leadása között kézzel váltani kell a csövek között, ami stressz alatt nehézkes, lassú. A max. 15 J energia traumatikusként sovány, legfeljebb vékony ruházat esetén van esély elegendő traumát okozni, de pepperballal már figyelemreméltóbb lehet. Természetesen nem a magyar piacra az igazi, ahol lakásvédelemre 100 joule feletti gumilövedékes, traumatikus fegyverek is hozzáférhetőek.

A HDS68 aktuális ára (2021. március): 78 ezer Ft

(A tesztfegyvert az Umarex hazai importőre, a Magnum Vadászboltok biztosították.)

 

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.