Taurus PT22 zsebpisztoly – csőletörős, de nem szlávia!

Ez a kis pisztoly elsősorban műszakilag érdekes, hiszen felépítése eltér a megszokott öntöltőkétől. Nomeg, olyan "kis aranyos", hogy nem tudtunk ellenálni, és a Micimackós hátteret tettük mögé. Nem kis részben a .22 LR peremgyújtású lőszernek köszönhetően megbízhatósága viszont alulmúlta az olcsó gázpisztolyokét is.

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

A Beretta-rokonságú forma és szerkezet különlegessége, hogy a cső felnyitható, ezáltal nagyon manuálisan tölthető csőre, és hüvelyvonó hiányában a szán hátrahúzásával nem üríthető a fegyver. A helyretoló rugó a markolatban helyezkedik el, feltűnően erős a szabad tömegzáras szerkezethez és kis teljesítményű lőszerhez.

Fogása viszont egészen kényelmes, és DAO sütése is egészen használható. Tárkioldója is jobb a Beretta hasonló típusaiénál, a tárba 8 db lőszer fér.

Sajnos kivetési és csőre töltési hibák mellett elcsettenések is borzolták idegeinket a tesztelés során. Sőt, a végére eltört a csövet az alutokhoz kapcsoló tengely is. Igazi olcsó Saturday Night Special.

A PT22-t ma is gyártják, immár műanyagtokkal is. Létezik közp. gyújtású 6,35 mm Browning (.25 ACP) kaliberben is PT25 néven, ami teljesítményben még gyengébb, de megbízhatóbb.

Vélemény, hozzászólás?