Magyar AR-15 – 2. rész: BTS-15 (.300 BLK, .223 Rem., .22 LR)

BTS-15 szétszedve – klasszikus AR-15 belső

 

Folytatjuk a Budapesten készülő Bavarian Tactical Systems BTS-15 fegyverek bemutatását, ebben a részben nem csak a .300 BLK kaliberűvel, hanem a .223 Remington lőszeressel és az abba beszerelt .22 LR váltókészlettel is lövünk.

A klasszikus direkt gázelvételes AR-15 belső ismét feltárul előttünk, de persze az ismétlés a tudás anyja:-) Illetve ebből a részből ismét kiderülhet az AR-15 jellegő öntöltő fegyverek népszerűségének egyik kulcsmomentumára, a legószerű modularitásra. Természetesen a modularitást igazán az USA-ban lehet kihasználni, ahol csak a lower receiver (tokalsórész) a fődarab, minden más webshopból házhoz rendelhető.

A kipróbált .223-as fegyver hosszabb, 16″-es csövű volt és red dottal volt ellátva, ezzel gyorsabban lehetett lőni a kisebb hátrarúgás okán, mint a .300 BLK kaliberűvel. A .22 LR váltókészlet pedig a CMMG-től pedig egy cserezárból (reteszeletlen) és egy töltényűri betétből (betét-töltényűrből) állt.

A teszt során 150 lövést adtunk le a három kaliberrel, ez alatt egyetlen akadályunk volt, egy lőszer nem ment teljesen csőre (a forward assisttal egy ütéssel elhárítható lett volna, de inkább ürítettük és ellenőriztük), más meghibásodás, akadály nem volt.

 

Köszönjük a tesztfegyvert a Bavarian Tactical Systems fegyverműhelynek:

https://www.facebook.com/Bavarian-Tactical-Systems-Kft-102152831499810

 

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.