Bavarian Tactical Systems BTS-15 9×19 mm Luger pisztolykaliberű karabélyok 1. rész

BTS-15 9×19 mm Luger PCC

 

Már bemutattuk a hazai Bavarian Tactical Systems AR-15-gyártó műhely .223 Rem. és .300 BLK kaliberű öntöltő sportpuskáit (lásd: http://www.kaliberinfo.hu/fegyvervideok/magyar-ar-15-1-resz-bts-15-300-blk/), most pedig a legújabb fejlesztésük, a 9 mm Luger pisztolykaliberű karabélyaik kerülnek adásba.

A kaliberváltás ez esetben sokkal komplexebb megoldást igényel, mint a .223/.300 esetében, hiszen a 9 mm Luger teljesen más méretű, gáznyomású, teljesítményű lőszer. Értelemszerűen csak szabad tömegzáras lett a fegyver, eltűnik a reteszelés. Meg a forward assist is.
A tárfészekbe kerül egy alumínium betét (Stern), mely tartalmaz egy teljesen új tárkioldót (jobb kéz mutatóujjával könnyen elérhető, balkezesnek nehezen), és működő zárakasztó-áttétel és hüvelykivető is került bele.

A legfontosabb azonban, hogy az olcsó és könnyen hozzáférhető Glock-tárakkal is üzemel, persze erődépítés nélkül maximum 10-lőszeressel.

A fegyverekkel nagyon szórakoztató lőni, minimál hátrarúgás és 40-50 méterig emberfejnél kisebb szórás könnyen elérhető.
Árban drágábbak, mint a .223 Rem. alapmodellek, kb. 1500 euró lesz az áruk Németországban, itthon meg aktuális árfolyamhullámzással számolható.

Köszönjük a tesztfegyvert a Bavarian Tactical Systems-nek!

FOLYTATJUK!

 

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.