B+T GHM-9 (9 mm Luger) pisztolykaliberű öntöltő karabély – 1. rész

B+T GHM-9

 

A fegyvereket szeretik fenyegető állatokról elnevezni lásd: Sivatagi sas, Gepárd, Hiúz, Skorpió, piton, anakonda, a svájci B+T azonban a sivatagi ugróegér nevű cukiságról nevezte el (magukhoz képest) belépő árazású GHM-9, azaz Grasshopper Mouse öntöltő pisztolykaliberű karabélyát. Mert az megeszi a skorpiót. Hö-hö-hö. Szerintük.

Hozzánk két tesztfegyver is érkezett, mindkettő a B-kategóriába tartozik, tehát sportlövészeti célra erődítési munkálatok nélkül is megvásárolható – viszont éppen ezért a komikusan csutka 10-lőszeres Glock 26 tárat kaptak. Továbbá a rövidebbik válltámasza fixálva volt, a hosszabbiké pedig behajtható volt ugyan, de annak meg a csöve volt komikusan hosszú (16,5″).

A válltámasz maga egyébként a kiváló minőségben elkészített és nagyon masszívra összerakott GHM-9 kifejezetten gyenge pontja nem ad elég megtámasztást az arcnak és semmiképpen nem állítható. Kívánja, hogy kidobják és egy M4-válltámasszal helyettesítsék (60 centi felett maradva).

A fegyver kezelőszervei teljesen kétkezesek (a felhúzókar átszerelhető), szereléksínekben bővelkedik, kifejezetten modern holmi. A sütését érzem talán kicsit keménynek, de megszokható.

Persze ne feledjük el, hogy a belépő árszint esetünkben kb. 700 ezer forint (hosszabb csővel 800 e felett!) , míg egy egértápláléknak tekintett CZ Scorpio Evo3 S1 az nem kerül többe a 16,5″-es kivitelben sem és alapáron használható válltámasszal kapjuk. Igaz, ott nincs svájci pedigré:-)

 

Köszönjük a tesztfegyvert a Reintex fegyverszaküzletnek! https://fegyver.bolt.hu/

 

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.