B+T GHM-9 9 mm Luger pisztolykaliberű öntöltő karabély – 2. rész

B+T GHM-9 kétféle csőhosszal, B-kategóriában

Folytatjuk a múlt héten megkezdett videónkat a svájci skorpióevőről. A B+T GHM-9 9 mm Luger kaliberű öntöltő pisztolylőszeres karabélya ugyanis bevallottan a cseh CZ hasonló terméke ellen indul harcba, de szerintem itt erősen túlteng az önbizalom a svájciak részéről, cégméretben, gyártói kapacitásokban nem egy ligában játszanak a csehekkel.

Ebben az epizódban felboncoljuk a Sivatagi Ugróegeret, ami eléggé pofonegyszerű belülről, hiszen szabad tömegzáras, merev csövű, belsőkakasos fegyver, de lenyűgöz bennünket a kidolgozási minőség és az illesztések precíz volta. Ezek műszakilag indokolatlanok, de ugye ezek Svájcban amúgy genetikailag szeretik ezt túltolni, gondoljunk csak az óraiparra! Örömteli viszont, hogy egyszerű szétszedni és összerakni, bár az új fegyveren pont a minimális tűrések miatt az optimálisnál nagyobb erő kellett például egyes rugós stiftek kitolásához.

A teszt során 200 db Magtech 8 grammos FMJ lövedékes lőszert lőttünk el a 2 fegyverrel (a kezesebb rövidebbel többet lőttünk), a hosszabbikkal volt egy olyan akadályunk, hogy aktiválódott a zárakasztó. Amit nehéz elképzelni, hogy miért, mert sajnos felettébb keményen jár.

Összességében nagyon minőségi holmi ez, de egy kicsit finomabb sütés és egy kényelmesebb válltámasz tenné igazán versenyképessé.

 

Köszönjük a tesztfegyvert a Reintex fegyverszaküzletnek! https://fegyver.bolt.hu/

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.