IWA-2012/2. – pisztolyok, revolverek 1.

A sorozatlövő hentelőszerszámok után evezzünk békésebb vizekre a nürnbergi fegyverkiállítás idei újdonságait illetően. Ebben a részben elkezdjük az izgalmas pisztoly és revolver újdonságok bemutatását. Igen, lesz még jópár rész!
A videóban az olyan nettó marketing hülyeségeken túl, mint a dupla-M1911 olyan tényleg figyelemreméltó újdonságokkal is találkozhatnak, mint egy eddig teljesen ismeretlen szerb gyártó, vagy a szubkompakt SIG P224.

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

Az IWA-2012 számokban:

4 nap, 3 deci Jagermeister, 4 korsó dunkelbier, 3 korsó búzasör, 1 pohár cuba libre, 10 csésze kávé, 0,6 liter energiaital, 2 egész csülök (körettel), 1 pizza, 2 apfelstrudel.
Hmmm, lehet, hogy a kedves olvasó nem az én fogyasztásomra kíváncsi?
A 2012-es IWA 74 ezer négyzetméter kiállítói területtel bírt, sosem volt még ilyen nagy. 1204 kiállító, 36 ezer látogató (100 feletti országból) – tavaly 1166 kiállító és 35 220 látogató volt.

A legfurcsább az volt, hogy a legtöbb nagy gyártónál nem volt semmi igazi áttörő újdonság. Ha az olyanokat nem számítjuk annak, hogyha tizenéve gyártott fegyvereknek most kijönnek új csőhosszal vagy új felületkezeléssel ellátott alverzióival. A százezredik M1911 vagy AR-15 vagy Mauser 98 klóntól sem sikerült hasraesnünk.

De azért a SIG classic-line szubkompakt vagy a CZ75 emlékmodellje helyet kellett, hogy kapjon a nagy gyártók újdonságai sorában. A nyomorék alakú Taurus 2011 meg pusztán ocsmány külsejével is kihagyhatatlan volt.

Ellenben a relatíve kisebb, vagy akár egyáltalán nem ismert, teljesen új gyártók standjain folyton elfogott az „ejha” érzés, ami az iparág folyamatos megújulása szempontjából üdvös jelenségnek tűnik. A Zastava műanyagtokos .45-öse, vagy a GSG-9 dögössége, a hiperdrága Cabot South Paw egyaránt magukért beszélnek.

Vélemény, hozzászólás?