Godfather Lupara – 18 mm gumi/9 mm R Knall

A szabadon tartható lakásvédelmi gumilövedékesek közül kétségkívül a legjobb minőségű a Keserű Művek eredeti Godfather-je. Ez ugyanis új éles IZH-43 12-es sörétesből került átalakításra. Ebből is készítettek utólag még izgalmasabb alverziókat, amelyek a még rövidebbre vágott Luparákban testesülnek meg. Ennél gengszterfilmesebb romantikát nehéz is lenne elképzelni!

Egyébként alapvetően gumilövedékre nézve elöltöltős, hátulról 9 mm R Knall riasztópatronnal működtetett fegyverek, 100-120 joule torkolati energiával. A 18 mm-es gumilövedék olyan 10 méterig hatásos, duplagumira töltve pedig tuti a letaglózó hatás. Luca Brasi már a halakkal alszik…

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

Az eszköz teljesen acél és fa. Az élesből átalakításhoz persze alaposan nekimentek: új töltényűröket hegesztettek be a régiek helyére, oldalt és alul felsliccelték a csőfart. A csőfuratokba belógó acélcsavarokat hegesztettek.

A tokon pedig szemölcsöket hegesztettek fel. Így a visszaalakítás és az űrméretes fémlövedék lövésének képessége egyaránt kizárható.

Hatékonyságra viszont nem lehet panasz, lásd a behorpasztott vasvödröt – átütés nincs, tompa trauma van. A szóráskép pedig még a Luparásított változatnál is 5 méteren belül mellkasnyi, csövenként két gumira töltve is.

A fegyver kétbillentyűs, belsőkakasos, automata biztosítással csőlenyitás után. Szükség esetén mindkét cső egyszerre is elsüthető…

Vélemény, hozzászólás?