Borner PDW50 .50 paintball/pepperball marker (14 J)

Borner PDW50 .50 paintball/pepperball marker (14 J)

 

Egy újabb távol-keleti HDP50 (TP50) konkurens érkezett, ezúttal a népi Kínából, Borner (Vesta) PDW50 jelzéssel. A típus szinte azonos szerkezetileg és kezelésben az említett Umarex termékkel, ez is gyors-patronkiszúrásos (beütős) megoldású, itt is a szén.imitáció végéből kiálló jelzőcsap mutatja, ha nyomás alá van helyezve, és itt is billentyűbiztosító van, nincs mechanikus biztosítás. Ebbe az eszközbe is 6 db .50-es gömblövedék tárazható a cső alatti csőtárba (ami az Umarexen is fémből van, csak feketére festett, ezt rosszul mondom a videóban). A PDW50 tok- és szánimitációja is műanyag, csőbetétje sima, alumínium – az egész eszköz pillekönnyű, alig fél kg körüli.

A fő különbség, hogy a SIG P320-ra emlékeztető formavilág helyett ezúttal Glockra emlékeztetővel van dolgunk, és a markolat kisebb kezűeknek kényelmes.  Kinek melyik tetszik jobban…

A Borner PDW50  DAO sütése kifejezetten jó, irányzékai jól láthatóak (bár némileg felfele hordanak), nem okozott gondot tömör műanyag lövedékkel 5 méterről 6 lövésből egybefüggő lukat lőni, 10 méterről pedig kézfejnyi szórást lőni szabad kézből.

Az elvileg maximum 14 J-ra képes eszközzel kipróbáltunk sokkal nehezebb, acélmagvas műanyag lövedékeket is, de azokat a sűrített CO2 nem tudja ugyanolyan nagy sebességre gyorsítani a rövid csőben, mint a könnyű műanyag vagy paintball lövedékeket. A 3,6 és az 5,9 grammos lövedékek átütése siralmas (vagy nulla) volt, a csupán 1,78 grammos tömör műanyag lövedékéhez képest. Viszont látványosan messzire dobják a nagy impulzusú, nehéz lövedékek a céltárgyakat:-) Jó móka.

A PDW50 tehát pont azt tudja, mint a már régóta piacon levő típus, csak másféle külsővel, de kb. ugyanolyan ár mellett. Tényleg ízlés kérdése ki melyik mellett dönt.

 

Köszönjük a tesztfegyvert a www.onvedelmibolt.hu fegyverboltoknak!

 

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.