Glock 30

Glock 30 – finomság nagygombócos kiszerelésben. Az osztrák műanyagtokos szubkompaktok legnagyobbika. .45 ACP, 10+1, Browning-SIG reteszelés, kb. 225 ezer forintos ár…

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

Ez dzsungel, ez börtön, a 45-ösömet töltöm*

Persze lehet, hogy a Tankcsapda együttes az USA-ban nem olyan népszerű, de a fenti sor életérzése kétségtelenül megnyilvánul abban, hogy az utóbbi tizenegynéhány évben bármit el lehet adni ott, ami szubkompakt vagy negyvenötös. A legjobb persze ha szubkompakt és negyvenötös. Pláne, ha olyan bejáratott márkáról van szó, mint az osztrák Glock.

Meglepő módon aki van olyan szerencsés, hogy Magyarisztánban önvédelmi fegyverre engedélyt kap, nem (csak) amerika-majmolásból dönt ilyen pisztoly mellett.

A kompakt méret, a kis tömeg mellett a nagy tűzerő (tárkapacitás) és a még akár FMJ-vel is jó stophatású lőszer komoly érvek.

Ráadásul a kicsiny Glock 30 (és annak kisebb markolatkerületű testvére, a 30SF) meglepően pontos, akár drágább sportpisztolyokat is megszégyenít.

A safe action (előfeszített) sütést persze nagyon sokat kell gyakorolni, és a csuklót jól megtoló hátrarúgás uralása is inkább olyan felhasználót igényel, aki már gyakorlottabb. Nem hátrány az sem, ha a 9 mm Lugerhez képest gyakran kétszeres, vagy még magasabb lőszerárat ki tudja fizetni. Mert hiába jó stophatású a “nagygombóc”, ha mellémegy a támadónak…

Vélemény, hozzászólás?