EKOL ES P92B Gas-Blow-Back CO2-os légpisztoly

EKOL ES P92B Gas-Blow-Back CO2-os légpisztoly (4,5 mm, 15-löv.)

 

A plinker légpisztolyban élethűséget és fokozott mókafaktort keresők kedvencei a gas-blow-back-es modellek, azaz amelyeken a szán minden lövés után élethűen hátrasiklik és megfeszíti az elsütőszerkezetet.
Nos, a török Ekol friss modellje, az ES P92B (B=blowback) pont ilyen, és még a magyar hiperáfával és laminátummal együtt is 50 ezer forint alá befér a nikkelezett modell ára (2024. tavaszán).
A műanyagtok a P92 Ekol gázpisztolyról származik, és azonos az ES P92 nem szánhátrasiklásos alapmodellével, kifejezetten jó fogású.

A tár masszív, fémépítésű, kivehető és magában egyesíti a 4,5 mm acél BB-k 15-ös tárját és a patront/becsavaróját és a szelepszerkezetet. Annak tetején egy kis mágnes tartja a helyén a lövedéket és a szelep hátrafele is fúj némi gázt, ezzel mozgatva a kifejezetten vaskos és nehéz fémszánt.
Érdekesség, hogy a cső lövéskor kissé hátramegy (a billentyű húzza hátra), így tömít. Talán ezért is kifejezetten takarékos, 70 lövés felett kezd el gyengülni a fegyver, ekkor már nem húzza fel a kakast sem, patront kell cserélni.

Az alap P92 DA/SA elsütőszerkezetű, a P92B csak SA sütésű, a kakasnak van biztonsági állása. Ami sajnos nincs, az a szánakasztó.

Az oldalban állítható irányzékon levő kissé elkenődött festés ellenére 5-6 méteren 2 centi alatti 6 lövés szórása, 10 méteren pedig energiaitalos flakon méretű, de ez inkább a hadi érzetű sütés miatt sikeredett ilyenre.

Összességében a török gyártó kifejezetten jó ár/érték arányú hobbifegyvert hozott létre, a “nagyberetta-forma” rajongói szeretni fogják!

 

Köszönjük a tesztfegyvert a WWW.ONVEDELMIBOLT.HU fegyverboltoknak!

 

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.