CZ TS2 Orange – a cseh csúcsmodell

CZ TS2 Orange, 9 mm Luger, 20+1

A CZ nagykaliberű sportpisztolyai közül jelenleg ez a csúcsmodell – nem kis részben az IPSC-világbajnok Eric Grauffel igényei szerint alakították át a már eleve nagyon kihegyezett TS2 modelleket.
Mivel a TS2 Racing Green modellel már részletesen foglalkoztunk (lásd videónkat: http://www.kaliberinfo.hu/fegyvervideok/cz-tactical-sport-2-green-9-mm-luger-201/), így ebben a kis videóban főként a műszaki és érzetbeli különbségekre helyeztük a hangsúlyt.

És kihangsúlyoznám, hogy mindkét típusváltozat gyakorlatilag kezelhetetlenül nagyméretű az én kezemhez képest, ENNEK ELLENÉRE kell nézni, hogy milyet tudtam vele lőni. A pisztoly láthatóan sokkal többre képes, már nálam nagyobb kezű sporttárs is gyorsabban ás pontosabban lőtt vele, mint én!

Ahhoz is nyilván élversenyzők közt is élversenyzőnek kell lenni, hogy az eleve súlyos pisztoly esetében az Orange bull csöve okozta elméleti(?) előnyt ki lehessen használni, mindenesetre a részleges szétszerelése viszont pont ettől módosult.

Az Orange balkezes biztosítója határozottan kezelhetőbb lett, mint a racing Green hasznavehetetlen ilyen alkatrésze, a markolatpanelek kicsit vékonyabbak, viszont a sütése egyértelműen a tesztelt konkrét Green modellnek finomabb (veszélyesen az!), mint az Orange-nak.

Hogy a szán tetejére miért kellett recézés, az pedig legyen Eric mester és a CZ magánügye.

A 70 ezer cseh koronás árát meg mindenki a maga kockázatára számolgassa át harmatgyenge magyar forintra, nukleáris csapás méretű ÁFÁval megfejelve.

A gyártó oldala: www.czub.cz

 

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.