Beretta M92A1 pisztoly 1. rész

Beretta M92A1

 

Az olasz gyártó legendás pisztolya, az M92-es család még az 1970-es években született, de többször és többféleképpen próbálták modernizálni. Ennek egyik eredménye az M92A1, melyről tavalyelőtt a Kaliber magazinban hosszabb cikket is közöltünk.

Alapvetően ugyanaz maradt a pisztoly, mint az ősei (rövid csőhátrasiklással reteszelt, billenő retesztestes, DA/SA elsütőszerkezetű, szánbiztosító-fesztelenítő karral ellátott, kakasos elsütőszerkezetű, alutokos pisztoly.) 9 mm Luger kaliberű, tárkapacitása 18 db lőszerre nőtt.

A formai változások (sátorvas, markolat, célgömb, szereléksín) nyilvánvaló, erről ebben az online elérhető írásunkban olvashatnak részletesen: http://www.kaliberinfo.hu/cikkek/beretta-m92a1-egy-klasszikus-uj-ruhaban/

Az M92A1-gyel való lövészet során zavaró volt a mai szemmel nézve már keskeny nézőke, a nagyon hátul levő sütés, és a fegyver méretéhez, tömegéhez képest kisebb hátrarúgásérzet lenne elvárható.

Természetesen tudomásul kell venni, hogy ez már a múlt, a legnagyobb felhasználó, az amerikai haderő is döntött az utódjáról már 2017-ben, és folyamatosan cseréli le a műanyagtokos, moduláris SIG P320 (M17, M18) pisztolyokra.

 

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.