Umarex TP50 Compact .50 paintball/pepperball kilövő (11 J)

Umarex TP50 Compact .50

 

 

Ez jelenleg a LEGKISEBB .50-es kaliberű paintball/pepperball nem halálos marker a piacon! Az Umarex TP50C (=HDP50 Compact, P2P TP50C) esetében azonban ennek ára van.

A TP50 Compact tárkapacitása a HDP50-vel szemben 6-ról 4 db lövedékre csökken, és a fegyverbe való 12 grammos CO2-patron helyett a szódásszifonba való kisebb, 8-grammos patronnal üzemel. Ezzel a 4-darabos tárból lehet kilőni 3 tárat (amiből az első 10 lövés tekinthető értelmes erejűnek), a negyedik tár már olyan halovány, hogy látni a csőből kirepülő jókora lövedéket.

A kisebb tárkapacitás eredménye viszont a valamivel jobb sütés, és pozitívum a kicsiny irányzékok ellenére kifejezetten figyelemreméltóan jó szórás. 5 méterről 5 centi alatti 4 lövés szórása szabd kézből, de még 10 méterről is könnyedén bevihető 4-ből 3 fejlövés, mellkas pedig még 15 méterről is hibátlanul megvan.

A TP50C eltérése még az alap HDP50-hez képest, hogy a cső alatti rugós csőtár megtöltéséhez a sátorvast kell lenyitni, és az visszacsukásakor automatikusan felszabadítja a tárrugót.

A torkolati energiaszint ugyanaz, mint a full-size HDP50 esetében: 7,5J vagy 11J (mi az utóbbit teszteltük.)

A kb. szolgálati kompakt pisztoly méretű TP50C kb. fél kilós tömegű, a billentyűbiztosító meg az egy ütésre kiszúrható patron okán kvázi-tűzkészen akár viselhetőnek is ítélhető. Természetesen 4 lövéssel megoldani egy esetleg éles szituációt az rendszeres gyakorlást és hidegvért is igényel.

Köszönjük a teszteszközt a www.onvedelmibolt.hu fegyverboltoknak!

 

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.