Umarex HDP50 és Kimar LTL Alfa 1.50 paintball/pepperball kilövő pisztolyok

.50-es festéklövedék/pepperball kilövők: Umarex HDP50 és Kimar Alfa LTL 1.50

Azért került ez a két szabadidős-játszós/nem halálos otthonvédelmi eszköz egy videóba, mert tulajdonképpen kétpetéjű ikrek. Az Umarex HDP50 (Home Defense Pistol) és a Kimar LTL (Less-Than-Lethal) Alfa 1.50 szinte pont ugyanazt tudják, ugyanúgy működnek, bár egyes részletmegoldásaiban az egyik, másokban a másik igényesebb.

A lényeg mindkettőnél ugyanaz: a markolatba előfeszítve töltött 12-grammos CO2-patront egyetlen ütéssel szúrhatjuk ki/helyezhetjük a fegyvert nyomás alá, és a cső alatti csőtárba töltött paintball/pepperball/kemény műanyag lövedékeket csak revolverező, billentyűbiztosítós elsütőszerkezet segítségével lőhetjük ki. A HDP50 11 joule, az LTL modellje 12,7 joule-ra szabályozott, tehát bőven alatta marad az itthon jogszabályilag meghatározott festéklövő fegyverek 15 joule-os limitjének.

A Kimar-féle eszköznél előny a 7-es tár, a kulturált patron-becsavaró-kiképzés, valamint a kakasnak látszó nyomásjelző, melyek lényegesen igénytelenebbek az Umarexen és ott csak 6-os a tár is. Ellenben az utóbbinak kiemelkedően jól látható a fénygyűjtő szálas irányzéka és valamivel jobb a sütése, valamint kisebb kezűeknek inkább kényelmes a markolata (és valamivel olcsóbb is.)

Ami hiba merült fel, hogy sikerült festéklövedéket beletörni a csőbe illetve csőtárba, de tippünk szerint ennek az volt az oka, hogy a tárrugót simán csak visszacsattintottuk és az megrepesztette a vékony burkot (a pepperballok például jóval vastagabb köpenyt kapnak.)

A tesztek alapján a QAB kemény műanyag lövedékkel 10 méteren is könnyedén eltalálható még mellalaknál kisebb cél is, 5 méteren pedig 6 centis az 5-lövéses szórása mindkettőnek – lényegesen pontosabbak, mint az akasztózott csövű gázgumisok.

 

Köszönjük a tesztfegyvereket a www.onvedelmibolt.hu -nak!

 

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.