Record 15-9 9 mm PAK (5+1) gázpisztoly

Record 15-9 gázpisztoly riasztópatronnal tüzet okád

 

A jelenleg Magyarországon kapható legkisebb és legkönnyebb 9 mm PAK kaliberű gázpisztolyocskát mutatjuk be rövidke videónkban.

A német Record 15-9 több évtizedes múlttal büszkélkedhet, ami elődmodelljeit illeti, hiszen eredetileg 8 mm Knall Rhöner SM15-ként kezdte a pályafutását 30+ éve. A Rhöner csődje után az SM15-9 9 mm PAK kaliberű változatot élesztette újjá (kissé egyszerűsített formában) a Record Firearms Gmbh.

A kis méretből aztán adódnak negatív következmények is: ha vaskos a kezünk, akkor szinte alig tudjuk megfogni, működtetni a kezelőszerveket, illetve a szánhoz érő kéz könnyen akadályt okozhat (így van ez a legtöbb zseb(gáz)pisztolynál persze). Azt is észleltük, hogy olyan 20 lövés felett úgy elkoszolódik, hogy a csőretöltésnél az utolsó 2-3 mm-t nem tolja be mindig a csőbe.

A bámulatosan apró kis gázfegyver kakas nélküli, ütőszeg típusú, csak single action elsütőszerkezetű, csak az elsütőbillentyűre ható jobbkezes tokbiztosítóval.

Tárkapacitása 5 db, a fegyver anyaga jórészt cinköntvény természetesen, acél csőbetéttel – de az ára (30e alatti MKH-val, 360 Ft-os euróval és hiperáfával) is ennek megfelelő.

 

Köszönjük a tesztfegyvert a www.onvedelmibolt.hu -nak!

 

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.