Piexon JPX4 Compact pepperkilövő

A svájci Piexon a legkomolyabb szereplő a pirotechnikai elven működő pepper folyadéksugár-kilövő önvédelmi/rendvédelmi eszközök piacán. Az egyszerhasználatos Guardian Angel (I, II, III) modelljeikkel illetve a kétlövetű, újratölthető JPX-szel részletesen foglalkoztunk lapunkban és videóinkban, most pedig a gyártó csúcsmodellje, a 4-lövetű JPX4 Compact kivitele következik. Ez teljesítményben ugyanazt tudja, mint a JPX, de nem műanyaggal körbeöntött "tár" helyett felnyitható töltényűrköteggel bír, melybe egyesével, vagy 4-es klipbe rögzítve lehet a töltényeket cserélni.

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

Hatásos “lőtávolsága” 7 méter, itt már körülbelül 70-80 centisre nyílik szét a folyadéksugár, az ideális önvédelmi távolság vele kb. 5 méter. Az eszköz 9 köbcentiméter OC-oldatot lő ki, kb 100 m/s-mal a 14×109 mm Piexon töltényekkel. Magyarul ellenszélben is bátran használható, és elugrani, kifordulni is közel esélytelen próbálkozás. Hátrarúgása kb. oylan érzés, mint egy .38 Special revolvernek.

A JPX4 double action only elsütőszerkezetű, felnyitható csőköteges, lényegében egy pepperbox vagy COP-derringer utánérzés, de lényegesen nagyobb méretben. Emiatt leginkább rendvédelmi célra alkalmas, rejtett viselésre nagyon vastag és terjedelmes. Pedig a jórészt műanyag építés miatt nagyon könnyű. A gyári tokja sajnos ebben a formában használhatatlan, normál pisztolytokba pedig nem fér el.

A Piexon JPX4-ről én bátran ki merem jelenteni, hogy a leghatékonyabb nem halálos védelmi eszköz ami ma beszerezhető. “Apró szépséghibája”, hogy maga az eszköz kb. 400 euró (magyar hiperáfával az olyan 140+ ezer Ft), egy lövés pedig olyan 4 ezer forintra jön ki vele. A gyakorlás pedig szükséges vele.

FIGYELEM! HUMÁN TESZTHEZ ÖNKÉNT JELENTKEZŐT KERESÜNK!

Köszönjük a teszteszközt a Piexon-nak!

www.piexon.ch

Vélemény, hozzászólás?