Korth Sky Marshal 9×19 mm revolver 1. rész

A német luxusrevolver-gyártó fegyveréről a Kaliber 2016/május (217.) számában olvashattak részletes cikket. A Korth fegyvere elvileg valami külföldi fegyveres szerv megrendelésére készült A revolver formája teljesen újhullámos, mert a 9 mm Luger pisztolytöltény köré épül, így arányai is megváltoztak a klasszikus revolverekhez képest.

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

A perem nélküli revolverlőszer ürítése érdekében az ejektorcsillagon kis rugós nyelvek találhatóak, melyek a hüvelyhoronyba pattannak be. A lövészet során a kis tömegű, alutokos, magas csőtengelyű revolver eléggé nagyot ugrott a kézben, de még messze nem volt fájdalmas. Azonban volt megbízhatósági probléma, egy dob ellövése után megszorult a dobforgatás. Ennek oka azonban “júzer error” volt, a forgalmazó rosszul tett be két vékony alátétet a dobkidöntő kar alá, miután ezeket kivettük, jól működött a revolver, csak kissé sok elcsettenés volt. FIGYELEM! A VIDEÓBAN EMIATT SOKAT KÁROMKODOK.

Ettől eltekintve azonban egy álomjó DA/SA sütésű, szuperprecíz, és persze eléggé drága revolvert ismerhettünk meg a Sky Marshalban.

FOLYTATJUK!

Köszönjük a tesztfegyvert a budapesti TACTICAL Centernek!

Vélemény, hozzászólás?