Ekol NIG211 (9 mm PAK, 16+1) gázpisztoly

Ekol NIG211, 9 mm PAK, 16+1

 

Az Ekol NIG211 igazán egyedi a gázpisztolypiacon, mert azt hiszem nincsen másik olyan modell, mely kifejezetten egy dél-amerikai ország hadipisztolyát másolná le. A NIG211 eredetije ugyanis a kolumbiai Indumil Cordova (9 mm Luger, 15+1) maroklőfegyver!

A török gázpisztoly formailag egészen jó replika, a vaskosnak tűnő markolat pedig a határozott lekerekítések okán még kis-közepes kézméret mellett is kifejezetten kényelmes. Külön öröm, hogy a kakasnak van biztonsági állása, ezáltal a fegyver TŰZKÉSZEN VISELHETŐ (lefesztelenített kakassal, csőretöltve, kibiztosítva). De aki azt preferálja, az csőretöltve-bebiztosítva-lefesztelenített kakassal is hordhatja, hiszen a szánbiztosító befordul a kakas és az ütőszeg közé, ráadásul kétkezes és hüvelykujjal még kényelmesen elérhető helyen van.

A könnyen végrehajtható részleges szétszerelés közben látható, hogy milyen orbitálisan vaskos a szán, melynek tűzfala acélbetétes, illetve a kakasba is került acélbetét.

Sajnos persze a 15 mm-es rakétalövő toldat itt is csak spiáter, erről leszokhatnának már. Ettől eltekintve persze “téli önvédelmi” státuszon túl szilveszterezős-zúzós típusnak is tekinthető az újdonság, hiszen tárkapacitása 16 db 9 mm PAK töltény. A teszt során 50 db Victory 9 mm PAk riasztót lőttünk el vele akadály nélkül. Revolverezve is megbízhatóan süti a töltényeket.

A gázpisztoly megfelel az Ftv. 2. mellékletének, így az akasztója természetesen majdnem a csőtorkolatig kiér.

Az Ekol NIG a gyártó gázpisztolyai sorában a drágábbak közé tartozik, de a hasonló tudású német modellekhez képest még mindig a fele ár alatti a történet…

 

Köszönjük a tesztfegyvert a www.onvedelmibolt.hu fegyverszaküzletnek!

 

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.