Detonics Europe Gladiator 500 elöltöltő derringer

Detonics Europe Gladiator 500 elöltöltő derringer, .50, 2-lövetű

 

A modern külseje ellenére bizony ez a fegyver nem más, mint egy elöltöltős, szabadon tartható fegyver. Rokona az inline elöltöltős vadászpuskáknak, vagy akár az Uberti Cattleman perkussziós kivitelének, csak éppen ezt Csehországban gyártják.
Ugyanis ez az ottani jogi környezethez illeszkedik, miszerint a lőpor és a csappantyú szabadon tartható, a legfeljebb kétlövetű modern elöltöltő fegyver pedig C-1, bejelentéshez kötött kategória, és a rendőrségi online bejelentés után rejtve, megtöltve viselhető is.

Minálunk ez nagyon nem így van, mifelénk ez csak egy elképesztően szórakoztató, kivételes minőségben elkészített lőtéri bulifegyver. Mert ki ne vigyorogna, amikor az .50-es kaliberű, 16-grammos ólomhenger úgy 3-500 joule között útjára indul! Igen, tartozik hozzá egy erősen csuklótoló hátrarúgás is, de legalább tudjuk, hogy valami történt!:-))) (Megjegyzés: 21 grammos lövedékkel és Triple7-nel maximális töltettel a gyári E0 érték 800 joule!)

Detonics Gladiator 500 tokja nagy szilárdságú alumíniumötvözet, a csőköteg, a tűzfal és az elsütőszerkezet pedig acél, minden modern CNC-gépekkel megmunkálva. Az elsütőszerkezet automatikus csőváltós belsőkakasos, DAO.

A sima cső, a DAO sütés ellenére a használható irányzékok okán a mellalak 10 méterről is megvan, 5-8 méterről pedig bőven tudja azt, ami az eredeti tervezési célja volt.

Természetesen a csúcsminőséghez horribilis ár is társul, magyaráfával, laminátummal, exportengedéllyel bőven 300 ezer banánfillér felett lenne itthon, amennyiért eladhatatlan lenne.

A gyártó oldala:
https://www.detonics.com/

 

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.