Zoraki 914 gázpisztoly

Az első itthon is kapható Atak Arms gázpisztoly a Zoraki 914 volt, mely masszív felépítése és kompakt mérete mellett még nagy tárkapacitást (14 db) is ad, ráadásul 30 ezer forint alatti áron (2014. februárja). A legelső szériától eltekintve van kakasának biztonsági állása is, így DA/SA elsütőszerkezete okán tűzkészen is viselhető.

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

Létezik belőle sorozatlövő kivitel is, ami elsősorban a szilveszteri költségeinket és a fun-faktort dobja meg. Jó bele a Zoraki 925 25-töltényes tára is.

A Zoraki 914 sok más gázpisztolytól eltérően segédeszköz nélkül is könnyen szét- és összeszerelhető. Az egész rendkívül átgondolt konstrukciós, kár, hogy nyomorult országunkban csak álmodozhatunk a gumilövedéeks szerelt lőszeres kiviteléről, mert azt az igazgatásrendészet minden áron betiltásban tartja.

A Zoraki 914 egyetlen hátránya üzletileg, hogy nincs klasszikus éles megfelelője, így a “nagybüretta-glokk-wááálter” formavilágra ácsingózóknak nem ez lesz a választása. Típushibájaként egy dolog említhető: időnként gyárilag szinte mozdíthatatlanul keményen járó biztosítókarral érkezik. Egyébként ez a gázpisztolyok duracell-nyuszija.

(A videóban látható fegyver nem új, a kopások alapos használat eredményei, több száz lövés ment ki belőle, jelentős részben POM-toldattal.)

A gyártó honlapja:

http://atakarms.com/

Vélemény, hozzászólás?