Well Warrior, Accuracy International L96 AIRSOFT

A komoly és szuperprecíz Walther SSP után most valami könnyedebb, hogy így mondjam, puhább téma jön. Egy 6 mm-es softair mesterlövészpuska, egyenesen Kínából, honnan máshonnan?
A Well Warrior L96 a legendás brit Accuracy International mesterlövészpuskáját másolja, ha nem is tökéletesen, de egészen hihetően. Ezen eszközöket az airsoftot játszó harcosok egymás kilövésére használják, mi pedig üdítősflakonok borogatására az irodában és környékén.
Egy lövés, NULLA halál!

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

A fegyver tulajdonképpen egy ismétlő rugós légpuska, izgalmasan felöltöztetve, és meglepően élethű kezeléssel. A forgó-tolózáras mechanizmus működtetése tényleg olyan, mint egy igazi ismétlőpuska, csak itt nagyobb erő kell a felhúzáshoz, mert egy csavarrugót kell megfeszítenünk minden lövés előtt.

A zár visszatolásakor csőretöltünk az előágyban levő rugós tárból, és a billentyű meghúzásakor a felszabaduló belső dugattyút a rugója előrelöki, ezzel maga előtt sürítve a levegőt, és kilőve a műanyag lövedéket, néhány joule energiával.

A kidolgozásról elmondható, hogy bizony vannak ennél sokkal élethűbb airsoft fegyverek is, de játszani így is alkalmas. A tokszerkezet fémből (spiáter) készül, tetején picatinny-sín van, rajta (olcsó, kínai) távcsővel. Sütése nem világbajnok, de amire ez való, arra tökéletesen kielégítő (10-20 méterről üdítősflakon, 30-40 méterről mellalak).

A tárkapacitás az, mely néhány tízdarabosságával alaposan felülmúlja az igaziét. Ellenben a torkolatdörej és a lőtáv már nem annyira…

Vélemény, hozzászólás?