WE Hi-Capa 2011 GBB Airsoft – élethűség a maximumon

Az airsoft pisztolyok mezőnyében a Hi-Capa gyűjtőnévvel illetett 2011-klónok talán a legélethűbbek közé tartoznak. A mi tesztfegyverünk is egy WE-féle modell, fullfém (spiáter) kivitelben. Tömegében, súlyeloszlásában, kezelőszerveiben tökéletesen olyan, mint az igazi, sőt, még a rövid csőhátrasiklásos reteszelés is megvalósul. Abszolút csúcs felnőtt játékszer!

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

Az STI/SVI 2011-eket másoló BUL SAS-ról nemrégiben láthattak itt videót, ha most azt megnézik újra, akkor lesz igazán döbbenetes a hasonlóság!

A gyenge pontja a fegyvernek a tár, melyből az eredeti “greengas”-os már többször tönkrement, márhogy a tömítéseket tekintve. A mostani CO2-os 100+ lövésre elegendő 1 db 12 grammos patronnal, és még határozottabb a hátrarúgás, ilyenkor is jó a teljesen fém felépítés, nem veri szét magát.

A tárkapacitás egyébként eredetileg kb. 28 a rövidebb gázos tárral, most a hosszabb szén-dioxidossal olyan 35 lövést tolhatunk ki egyvégtében.

A részleges szétszerelés menete szinte ugyanaz, mint egy éles bull barrelles 2011-nél, sőt, az alkatrészek külseje is olyan, kivéve, hogy az eredeti kengyeles-bordás reteszelésből a kengyel hiányzik.

A hibridtok műanyag markolati része sokkal jobb fogású, mint az éleseken, itt a kis kínaiak nagyot alkottak. Kis túlzással azt mondhatjuk, hogy egy .22 LR éles plinker pisztoly élvezeti szintjét megközelíti ez az eszköz.

A távolkeleten ilyen fegyverekből épített airsoft pisztolyokkal űzik az IPSC-t, sőt ma már magyarisztánban is van erre lehetőség, de reméljük nem az éles fegyveres helyett, hanem mellett.

Vélemény, hozzászólás?