IWA-2012/3. – pisztolyok, revolverek 2.

Folytatjuk a maroklőfegyverek bemutatását a nürnbergi IWA fegyverkiállítás újdonságai, érdekességei köréből. Most sem fogunk a végére jutni, úgyhogy folytatása következik. Természetesen most sem hazudtoltuk meg magunkat, a Bajorországban kötelező sörkultusznak is hódolunk a zenei aláfestésben, illetve az M1911-fikázás sem maradhat el, egy kis felvillanás formájában.
A még nem félanalfabéta kisebbség számára: az IWA-2012 újdonságokról szóló részletesebb bemutatónkat a Kaliber májusi (169.) számában kezdjük majd meg. Írásban.

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

A videóban végre fény derül – Svarci közreműködésével -, hogy milyen is az orosz-olasz Arsenal Firearms Strike One pisztoly zárolása, pedig eleinte titkolták:-).

Ugyancsak sikerül a Ruger SR1911-et górcső alá venni és részletesen bemutatni miben más a többi M1911-zől…ja, egy fenét! LOL

Ennél azért izgalmasabb a kis SR22 ugyanettől az amerikai gyártótól, amely egy kis aluszános .22 LR plinker műanyagtokos öntöltő, mely a Walther P22 direkt versenytársa. Igaz a kiállított modell elsütőszerkezete az elpusztulás közelében leledzhet.

A Heizer Defense modern derringere is inkább csak teoretikusan érdekes számunkra, nem, sajnos nem várható gáz-riasztó kivitelben, meg azt úgysem tudnánk megfizetni sem.

Ennél reálisabb – de csak mert közelebb van a gyártó – a szlovák Grand Power P45 és az újszerű elsütőszerkezet-konfigurációjuk.

A SIG P938 pedig igaz, hogy a P238 nagyobb lőszerre (9×19) áttervezett bátyja, de a felirat nem jó. Mindegy, mozgatni sem nagyon tudtuk, úgy oda volt drótozva.

Vélemény, hozzászólás?