Weihrauch HW45 légpisztoly – germán izom

A német Weihrauch HW45 azon ritka légpisztolyok közé tartozik, melyek kihasználják a jogszabályok nyújtotta 7,5 J-os korlátot. A rugós szerkezetű, hátrafele ütő dugattyús fegyver 4,5 mm-es kaliberben ráadásul kétféle teljesítményszinten is használható, attól függően, hogy mennyire húzzuk fel a tokfelsőrész-cső egységgel. A légpisztoly a nevét az M1911A1-et formázó markolatéról kapta, de például sajnos a biztosítót ne vették át az amerikai hadipisztolyról.

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

Kritikát egyébként is szinte csak a túl könnyen járó, felhúzás közben véletlenül is bebiztosítható kétkezes biztosítókarral kapcsolatban tudtam megfogalmazni.

A sütés és a száloptikás fénygyűjtő irányzékok a hobbi-légpisztoly mezőnyben kiválónak értékelhetőek. Igen, ennek ellenére az orrnehéz és lövés közben rezonáló légfegyverrel eléggé vacakot sikerült lőnöm, de ez nem a fegyver hibája, hanem a hozzá nem szokott lövőé. Ráadásul az alkalmazott lövedék is jó minőségű JSB Exact volt.

A légpisztoly tokalsó- és felsőrészének anyaga spiáter, igen szépen elkészítve, míg belül a léghenger és az áttételek mind acélból készültek.

Nem versenylégfegyver ez, hanem éles-pisztoly gyakorlófegyver, hobbieszköz, de azok közül az egyik legjobb, évtizedek óta gyártják.

A HW45 igazi, precíz német fegyver, néhány különleges műszaki megoldással, de ennek meg is kérik az árát, mely újonnan a 100 ezer forinthoz közelít.

A gyártó oldala:

Start

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

Vélemény, hozzászólás?