Glock 21 Gen4 .45 ACP – 2. rész

A legnagyobb kaliberű és legnagyobb tokméretű Glock címét több, mint 20 éve a .45 ACP Glock 21 birtokolja. A nagyságnak vannak azonban átkai is, melyen először az SF (Short Frame) markolattal próbáltak fogást találni. De egy ideje már a legfrissebb Glock fejlesztés, a Gen4 is begyűrűzött a „nagyágyú” termékvonalára. Most tesztünk második fele következik, ahol a 25 méteres szabadkézi szórás mellett megmutatjuk a pisztoly belső eltéréseit is a Gen3-hoz képest.

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

A levett szánnál tűnik fel a legfontosabb Gen4 műszaki módosítás, a duplarugós, teleszkopikus helyretolószerkezet. Ez acél vezetőrudas és jóval nagyobb átmérőjű, mint a régi szimpla rugós. Tehát a régebbi típusokba nem jó az új pisztoly szánja és helyretolószerkezete és viszont. Persze a komplett szerelt Gen3 szánt gond nélkül lehet feltenni Gen4 tokra és viszont. Nagyon fontos, hogy a cső a két generáció között semmit nem változott.

A teszthez 50 db Remington-UMC 230 grain FMJ-lövedékes és 50 db RWS „Match Grade” 230 grain FMJ lőszert használtam, a fegyver 100 lövést a legkisebb hiba nélkül adott le.

A videóban megtekinthető egy rövid kis kenési útmutató is Glockokhoz.

Az anyag végén levő Glockos filmecske a csini csajszival pedig szerintem mindenkinek bejövős lesz, ha nem is .45 ACP, de Gen4-es Glock a főszereplő.

(A tesztfegyver biztosítását köszönjük az M-Zero fegyverszaküzletnek!)

www.glock.hu

Vélemény, hozzászólás?