Walther PDP – 9 mm Luger pisztoly 1. rész

Walther PDP 4″ 9 mm Luger

 

A Walther P99-P99Q-PPQ termékcsalád több, mint negyedszázados fejlődési ívének legújabb tagja az európai közönségnek a 2022-es IWA-n bemutatott PDP, azaz Performance Duty Pistol. (A dolog pikantériája, hogy pár éve Walther PDP néven a Walther gazdája, az Umarex egy pisztoly alakú gázspray-t hozott forgalomba, mely eléggé alulmúlta a hirdetésében szereplő képességeket.)

Az igazi PDP-pisztoly azonban nagyszerű fegyver, bár lényegében szerkezetileg azonos a PPQ M2-vel (strikeres elsütőszerkezet, műanyagtok, Browning-SIG reteszelés, teljes kétkezesség), azonban a szán agresszívabb formája és a teljesen más markolat-textúra miatt olyan, mintha egy teljesen új pisztoly lenne, nem csupán egy erősebb ráncfelvarrás.

Mindazonáltal a PDP markolata csodásan kényelmes, sütése pedig az egyik legjobb ebben a modern műanyagtokos szolgálati/önvédelmi mezőnyben, plusz kapott egy red dot-szerelék előkészítést a szánjára. Kritikaként csak az elműanyagosodott irányzékokat és a néha a lövő keze által lefogott szánakasztót tudom említeni.

A teszt idején a PDP alapmodellek ára (red dot nélkül) még 400 ezer Ft alatt volt, de azóta az euró árfolyama a FingTallérral szemben kiverte a plafont.

 

Köszönjük a tesztfegyvereket a Magnum Vadászboltoknak!

www.magnumvadasz.hu

 

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.