ME 38 Compact – Janinak van tüze!

A német ME 38 Compact gázrevolverei az alsó-középkategóriába tartoznak mind árukat, mind minőségüket tekintve. Ennek ellenére egészen masszívak és jól használhatóak. Ráadásul gyűjtői szempontból érdekes lehet, hogy csak ezek másolják a Ruger SP101 éles snubbie-kat. (Az Umarex-féle "Ruger" Redhawk modelleknek csak a neve hasonló az éleséhez, formailag, dobnyitásilag semmi közük hozzá.)

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

Az ME (= Cuno Melcher) 38 Compact 9 mm R Knall peremes, központi gyújtású gáz- és riasztópatronokkal működik, a dobja 5-lövetű. Az alkalmazott töltényből adódan ugyanazt tudja, mint kategóriatársai, tehát olyan 3 méteren belül hatásos védelmet nyújt fegyvertelen támadó ellen.

Az 5-lövetű gázrevolverek között az M 38 Compact a testesebbek közé tartozik, ellenben alapkivitelben kellemes fogású, gumírozott érzetű markolatot kínál, mely nem csak kisebb kezűeknek kényelmes.

A sütés mindkét üzemmódban eléggé kemény, darabos, gyenge női kézbe nem feltétlenül javasolt típusok.

Umarex-gyártmányú gázpatronokkal hibátlanul üzemel, azonban a műanyagkupakos Wadie gáz- és Flash-Defence riasztótöltények sajnos csappantyúkiszakadásukkal akadályt képeznek. Tanulság: még a megbízható gázrevolvereket is ki kell próbálni azzal a gáztölténnyel, amivel hordani kívánjuk őket!!!

Érdemes viszont a támadó pozíciójából megnézni a gázpatronnal való arconlövés közben mennyire keveset lát a felhő miatt a delikvens, utána meg ennyit se:-))).

Árukat tekintve 25 ezer forint magasságában van a fekete alapkivitel, a szemrevalóbb nikkelezett pár ezressel drágább (2010 nyarán).

Vélemény, hozzászólás?