IWA2023 – Nem halálos önvédelmi eszközök

IWA2023 – Nem halálos önvédelmi eszközök

 

Az IWA2023 a nem halálos önvédelmi eszközök terén még nem igazán hozta vissza régi, Covid-elmebaj előtti fényét, de azért találatunk pár érdekességet, újdonságot idén is – ezek közül március óta mát több itthon is elérhető, forgattunk velük, vagy jelent meg róluk cikk a Kaliber magazinban.

A bemutatásra kerülő nem halálos eszközök közül az Umarex PGSII gázspray-lámpa-pisztoly egészen jópofa és használható ötlet, az Umarex új pepperball/paintball kompakt pisztolya pedig azóta HDP50C-ről TP50C-re neveződött át és már itthon is kapható. A Byrna .68-as pisztolyai kifejezetten izgalmasak lennének itthon is, hiszen rejthető méretűek, jó minőségűek, ergonomikusak és még pofásak is, de ugye a magyar nyomor valósága miatt a klasszikus “annyi pénz a világon nincsen” mezőnybe csúsztak át. Ezekbe immár van CS-töltetű .68-as lövedék is, a Sabre-től.

De rendvédelmi/szabad világban otthonvédelmi célra talán még izgalmasabb a 12-es sörétesbe való leválóköpenyes, szárnystabilizált lövedékes töltényük, melyre 20+ méteres hatótávot ígérnek.

A gázpisztoly-felhozatal idén nagyon szerény volt, egy kolumbiai hadipisztolyt, az Indumil Cordova-t formázó Ekol Nig211 (9 mm PAK, 15+1) volt csak a kezünkben ezen mezőnyben.

 

Folytatjuk!

 

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.