inverzPOM 25 mm/Kapszulacin teszt

A 15×30 mm-es POM toldatok és a Kapszulacin (pepperporral töltött kapszula) mellé egy újabb gáz-riasztófegyver hatékonyságnövelő alternatívát, kiegészítőt mutatunk be, az inverzPOM-toldat tulajdonképpen egyesíti az előző kettőt. A koncepció nem új, a Röhm Rapid Launcher és a Kimar M85 Dummy Launcher egyaránt hasonlóan működnek.

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

Az inverz-POM (és kapszulacin-vető) toldatra ezért kívülről lehet ráhúzni egy 25×30 mm-es (25 mm az átmérő) POM (poli-oxi-metilén műanyag) hengert, melynek tömege kb. 20 gramm. Ez az átmérő testbe behatolás elkerülése szempontjából biztonságosan nagy, ugyanakkor a legtöbb típuson nem takarja ki az irányzóvonalat. A POM-henger a toldatra az azon levő kúpos szakaszra rászorulva rögzül.

A torkolati energia erősen függ az adott típustól, csőkialakítástól, csőhossztól, riasztótölténytől. Öntöltő modelleknél 60-80 joule, revolvereknél 30-50 joule várható, a nagy tömegű lövedék relatíve lassan repül (60-90 m/s). Impulzusa azonban nagy, nem pattan le hatástalanul vastagabb ruházatról sem, nem nyelődik el, energiája mielőtt átadhatná az ütést.

Részletes CIKK az eszközről:

http://www.kaliberinfo.hu/cikkek/ipom-25-mm

“Kérésre tájékoztatjuk olvasóinkat, hogy a Keserű Műveknek a fenti termékhez semmi köze nincsen, nem forgalmazzák!”

Vélemény, hozzászólás?