Hatsan Escort Aimguard pump-action sörétes puska

A jelenleg a magyar piacon kapható legalacsonyabb árfekvésű előágyszán-ismétlő sörétes puskát mutatjuk be és teszteljük ebben a videóban. A 100e forint alatti bruttó kisker árért egy egyszerű, kissé nyers, de masszív fegyvert kapunk.Az alutokos, műanyag ágyazású fegyver annyira tipikus képviselője fajtájának, hogy gyakorlatilag semmi önálló konstrukciós elem nem található meg rajta – és ez pontosan így van jól. Faék egyszerűségű!

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

Természetesen az általunk kipróbált modell kifejezetten a legegyszerűbb volt, ugyanerre a szerkezetre sokféle csőhosszú, különféle ágyazású (fa, behajtható válltámasz) és még slug csöves kivitel is épül. Rengeteget gyártanak belőle a törökök – jórészt más cégek neve alatt – és sokfele exportálják.

(A tesztfegyver azonban nem volt hibátlan, a gyenge kakasrugó, a kis tömegű kakas és elsütőszerkezet súrlódása miatt sok volt az elcsettenés. Ezt egy kis polírral és kakasrugócserével lehet orvosolni, és amúgy a termékre általánosan nem jellemző hiba.)

A 12/76-os sörétessel amúgy kifejezetten szórakoztató volt lőni – ha lenne olyan, akkor lakásvédelmi célra kiváló lenne. De alkalmazható rendvédelmi/biztonsági illetve akár vadászfegyverként is egy ilyen olcsó sörétes ismétlő. Igazi munkagép.

BŐVEBBEN A KALIBER 2015 MÁRCIUSI SZÁMÁBAN OLVASHATNAK RÓLA.

Köszönjük a tesztfegyvert a Reintexnek!

Vélemény, hozzászólás?