GSG AK-47 – a másik jobb volt!

A German Sport Guns nevű cég HK MP5 alakú .22 LR öntöltő plinker-puskáját már láthatták a www.fegyvervideo.hu-n, és a Kaliberben nemrégiben cikk is volt róla. Most a hasonló konstrukciójú, Kalasnyikov-alakú modelljük következik. Ez sajnos sokkal kevésbé sikerült élethűre, mint az MP5-replika.

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

A nem éppen tökéletes másolás egyik fő oka, hogy igyekeztek a GSG-5 alkatrészei közül minél többet felhasználni, főleg, ami az elsütőszerkeztetet és a zárszerkezetet illeti. Ennek ellenére a nyomorék alakú biztosítókarra, a ventilációs kivágások nélküli előagyra nincs mentség, azok rondák, és nagyon nem autentikusak.

A kis huszonkettes szabad tömegzáras, jórészt spiáterből, és sajnos felettébb sok műanyagból készült, a tárrögzítőnél és az odlalsó szereléksínnél (infrabak) és ezeket már a tartósság rovására menő takarékoskodásnak érzem.

Az ívtár is műanyag, de elég masszív, 24 lőszer befogadására alkalmas a maximális kapacitású kivitelben. De külseje ennek sem téveszt meg senkit.

A fegyver létezik fekete műanyag ágyazással is, ekkor az AK-100-as famíliát eleveníti fel.

Ellenben a teszt során szinte folyamatosan jól működött kommersz hi-velocity lőszerrel.

Mivel közel azonos árban van a GSG5-tel, ami ergonómiailag is kedvezőbb, én igazából csak nagyon hardcore AK-fanoknak tudom elképzelni az e mellett döntést.

Vélemény, hozzászólás?