Grand Power Chameleon – vz61 Skorpió gázpisztolyosítva

A csehszlovák Skorpion géppisztoly a gengszterváltás utáni Magyarisztán bűnügyi krónikáinak mindennapos szereplője lett. Magda Marinkotól a móri mészárosokig előszeretettel használták az alvilági figurák.
Mi most az ártalmatlanná szelidült 9 mm PAK-ra átalakított kivitelt mutatjuk be, hiszen nekünk csak ilyenünk lehet. Ez is alkalmas azonban, hogy törvénytelen röhögést és fülig érő vigyort okozzon nekünk.

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

A videóban szereplő fegyvert a szlovák Grand Power alakította át gáz-riasztóra, de mint a tárból is látszik, gyártják ezt szerelt lőszeres gumis (9 mm PA Rubber), és 9 mm Br. Short kivitelben is. A szerelt gumist az orosz és exszovjet piacokon árulják, irigykedhetünk rendesen.

A Chameleon teljesen acél, mindenben megmaradt az eredeti éles géppisztoly szerkezete, csak éppen a cső lett szűkített, keresztben akasztózott gáz-riasztó cső.

A fegyver szabad tömegzáras, két db helyretoló rugóval, a zár részben ráfut a csőfarra, a hüvelykivetés a tok tetején történik. A géppisztoly csukott zárpozícióból tüzel, kakasos elsütőszerkezetű.

A tűzgyorsaság igen magas, de még élesben is uralható, itt meg ugye hátrarúgásról nem nagyon beszélhetünk.

Nagyon-nagyon feelinges egy kisebb vagyont másodpercek alatt kifrocskolni a 20-as, műanyagtestű tárakból. Amint Toto (a hős) tesztje is bizonyitja, a fegyver még gázpatronra töltve is megbízhatónak számít…ejjj, milyen szép az a felhő!!! Ypern Reloaded!

A Grand Power gáz-skorpió ára 265-ös eurónál volt 100 ezer forint, itthon már nem kapható.

Vélemény, hozzászólás?