Ekol Viper 550 muzeális céllövő revolver

A hazai Keserű K-56 (illetve annak lengyel exportkivitele) adhatta az ihletet a török Ekolnak a Viper 550 megalkotásakor. Semmi másról nincs szó, mint egy ugyanúgy 6 mm stratpatron (flobert platz) hátulról betöltve+elölről betöltött külön 5,6 mm-es gömblövedék megoldással modern elöltöltő revolvert hozzanak létre. Ez 15-25 joule energiájával plinkingre kiválóan alkalmas, látványosan rombolja a céltárgyakat egy 7,5 J alatti légfegyverhez képest, és ha már meg van töltve, akkor kezelése pont olyan, mint modern kiskaliberű DA/SA revolvernél.

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

A revolver anyaga (és szerkezete) megegyezik az itthon is évek óta kapható 9 mm R Knall kaliberű testvéréével: spiáter tok, elsütőszerkezet és csőköpeny, acél dob, tűzfal, csőbetét.

A 6-lövetű revolver dobjánál szinteltolással oldották meg, hogy felfúrhatatlan, így lőfegyverré alakíthatatlan legyen. A sima cső ellenére 5-10 méter távolságról a hobbi célnak több, mint megfelelő a szórásképe.
A revolver ára (MKH-val) jelenleg 40 ezer forint alatti, így a CO2-os többlövetű légpisztolyokhoz mérhető. Természetesen szabadon tartható!

Köszönjük a tesztfegyvert a www.gunbox.eu fegyverboltnak!

Vélemény, hozzászólás?