Pietta Pepperbox .36 (elöltöltő fegyver)

Pietta Pepperbox .36, 6-lövetű

 

A legfurább külsejű elöltöltő fegyverek egyike ez, hiszen az olasz Pietta egy “átmeneti revolvert”, azaz egy forgó töltényűrköteges Pepperboxot formázott meg. De úgy, hogy ezt a legköltséghatékonyabban tehesse, vagyis gyakorlatilag csupán 3 alkatrészt változtatott meg a meglévő Colt M1851 Navy perkussziós revolverén!

A kb. 25 mm-re meghosszabbított dobba itt is feketelőport és rá .375-ös kaliberű, túlméretes ólom gömblövedéket töltünk. De ha igazán ki akarjuk maxolni a szórakoztató és romboló-faktort, akkor duplagolyóra töltjük. Így már lesz némi érdemi hátrarúgás is, bár az eszköz önmagában nem könnyű, kb. 1200 gramm.

A nem létező irányzék ellenére 3-4 méteren nem lehetetlen a fejlövés, 5-7 méterről pedig a stabilan mellkasméretű célon belül levő találatok sem.
A Pietta Pepperbox igazi bulifegyver, bár a töltéshez le/fel csavarozandó csőköteg koncepciója a mai biztonsági standardok szerint azért nem az igazi.
Árát tekintve olyan 300 euró magasságában szerezhető be, nem elsőfegyvernek, hanem sokadik elöltöltősnek javasolt, hiszen a borsszóró FŰSZEREZ!

 

Köszönjük a tesztfegyvert a www.onvedelmibolt.hu -nak!

 

FIGYELEM! Az elöltöltő fegyverek ugyan SZABADON tarthatóak, de a lőpor és a csappantyú ENGEDÉLYKÖTELES lőszerelemek, de az engedély alanyi jogon megszerezhető mindenkinek.
*** A jogi tudnivalókat ebben a cikkben foglaltuk össze: ***
http://www.kaliberinfo.hu/cikkek/faek-egyszeruen-eloltolto-fegyverek-loveszet-es-uzemanyaguk-legalisan/

 

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.