ALFA 9261 – Parabellum revolver

Az USA hadbalépésekor az első világháborúban nem volt elég M1911 pisztoly, így a Colt és a Smith and Wesson is .45 ACP forgópisztolyokat kezdett gyártani. Az öntöltő lőszer ürítésére 3-lőszeres félhold alakú töltőtárcsákat használtak (half-moon-clip). Később ez mind a hat lőszert egybefogta, ez lett a full-moon-clip. A cseh Alfa bemutatásra kerülő modellje is ezt a megoldást alkalmazza az olcsó és népszerű 9 mm Luger lőszerre.

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

A teljesen rozsdamentes acél, könnyítetlen dobú revolver egyébként is esztétikailag és kidolgozásában kiemelkedő termék. A 6″-es cső mellett a hátrarúgás elenyésző, alig több, mint a .38 Spec. céllövő wadcutternek, ugyanakkor több, mint dupla energia, és olcsó üzemeltetés. A jópofa kis töltőszerszám is megkönnyíti az életet, a töltőtárcsával való újratöltés sebessége pedig tönkrealázza a legjobb speedloaderekét is.

15 méterről teszteltük, nagyon jó szórást tudott, és revolverezve is könnyedén összehoztam tenyérnyi szórást, akár az anatómiai lőlap arcát kidekorálva is.

A gumimarkolat is kiváló, összességében az egész fegyver bátran versenyezhet akár a nagynevű amerikai gyártók termékeivel is. Mindezt egy SW 686 árának kevesebb, mint feléért.

Még Karel Gott magyar szerelemgyereke is dalra fakadt az Alfa 9261 hatására…

Vélemény, hozzászólás?